Kuikensoezen

Kuikensoezen











Kuikensoezen voor ca. 15 stuks
Nodig voor dit recept:
  • 150 gram soezenmix
  • Kuiken sprinkles (rode en zwarte parels, deze zitten in het zakje met de Paassprinkles)
  • 75 gram bavarois (advocaat, citroen of banaan)
  • decopoeder
  • spuitzakken
Overige benodigdheden:
  • 4 eieren
  • 375 ml slagroom
  • 135 + 95 ml water
  • Bakplaat + bakpapier
Werkwijze:
  1. Verwarm de oven voor op 210 graden boven-onder warmte.
  2. Weeg 150 gram soezenmix af. Doe het soezenmix, 4 eieren en 135 ml water in een kom en mix dit voor 3 minuten op middelmatige stand. Schep het beslag in een spuitzak en knip een punt af. Spuit kleine bolletjes beslag op de met bakpapier beklede bakplaat. Probeer om je spuitzak stil te houden. Geen draaiende beweging maken, het moet een bolletje worden. Maak de bolletjes ook niet te groot.  Soezen ‘groeien’ enorm tijdens het bakken!
  3. Bak de soezen op 210 graden in ca 25-30 minuten gaar. Soezen zijn gaar als ze licht aanvoelen en gemakkelijk los komen van het bakpapier.
  4. Klop de 375 ml slagroom ZONDER suiker stijf. 
  5. Maak 75 gram mix voor bavarois aan met 95ml water. Meng dit door de slagroom zonder suiker.
  6. Doe de bavarois in een spuitzak.
  7. Snijd een kapje van de soezen af. Spuit eerst een bodempje bavarois in de soes. Spuit hier bovenop voorzichtig een bolletje bavaroise (dit wordt het kopje van het kuikentje). Dek af met het kapje van de soes en bestrooi met deco poeder.
  8. Geef het kuikentje twee oogjes en een snaveltje (de zwarte en rode parels). Doe dit pas vlak voor serveren! Anders loop je het risico dat de kleurstof van de parels uit gaat lopen en de krijg je huilende kuikens...
Het team van Cookingathome wenst je veel bakplezier en eet smakelijk!

Nog een keer bakken? Bekijk hier het recept en de producten https://cookingathome.nl/bakpakket-kuikensoezen-1