Over ons

Gusta Hazelhorst is in oktober 2012 gestart met de verkoop van bakproducten dmv van de webshop  www.cookingathome.nl. Om de webshop te promoten heeft ze de eerste 2 jaar thuisparty’s verzorgd. Deze avonden werden een groot succes, veel klanten hebben kennisgemaakt met de heerlijke bakmixen en tijdens die avonden ook leuke bak-ideetjes opgedaan voor het maken van heerlijke taart en koek.

Eind 2014 heeft Gusta haar eigen workshopruimte ingericht, om op deze manier het thuisbakken nog beter te kunnen promoten. In een gezellige ruimte in de tuin van het woonhuis aan de Walstraat werden wekelijks bakworkshops gegeven. Voor vriendinnen, buurvrouwen en familiegroepjes. Ook werden er workshops met open inschrijving georganiseerd. Gasten gingen enthousiast naar huis met bijvoorbeeld een zelfgebakken slofje, speculaashartjes of schuimgebakjes. Ook de mini high-tea die tijdens de bak-workshop geserveerd werd viel steeds bijzonder in de smaak.

In het najaar van 2016 was de tijd rijp voor een volgende stap in de ontwikkeling. Een “echte” bakwinkel, waar thuisbakkers gezellig even kunnen binnenlopen om lekkere bakmixen te kopen. Ook de workshopruimte verhuisde mee naar de winkel aan de Watermolen 20 in Rijssen. De fysieke winkel was een schot in de roos. Veel nieuwe klanten vonden de weg naar de sfeervolle bakwinkel in Rijssen, iedere week waren er meerdere workshops en ook de bestellingen via de webshop bleven toenemen.

Dit alles had tot gevolg dat Gusta dringend assistentie nodig had. Dochter Karine had al langere tijd een passie voor bakken, maar sinds vorig jaar zeker ook voor het ondernemerschap. Zij studeert op dit moment aan Hogeschool NHL Stenden in Leeuwarden en volgt de opleiding Small Business en Retail Management. Dit sluit natuurlijk perfect aan bij wat er nodig is voor het bedrijf Cookingathome  en zo zijn moeder en dochter op 1 juli 2018 samen een VOF aangegaan. Het winkelpand aan de Watermolen was knus en gezellig, maar niet ruim. Vandaar dat er in oktober 2018 weer een verhuizing plaats heeft gevonden, dit keer naar een groter winkelpand aan de Bouwstraat 5 in Rijssen.

In april 2021 is Cookingathome wederom verhuisd! Hierover schrijf ik binnenkort een nieuw stukje. Het nieuwe adres is Elsenerstraat 20 te Rijssen.

De dames vinden dat een bezoekje aan Cookingathome vooral een moment van bak-inspiratie en gezelligheid moet zijn. Vandaar dat de winkel en de workshopruimte 1 geheel is. Het kan gebeuren dat je op een rustig moment mee kunt kijken als Lisanne, Gusta of Geja (zij geeft de bakworkshops) iets lekkers aan het bakken zijn. En natuurlijk is een hapje proeven dan een logisch vervolg. 

Persoonlijk advies en meedenken over het baksel dat je wilt maken is 1 van de sterke punten van deze winkel, daarvoor nemen ze bij Cookingathome graag alle tijd. Op de website van Cookingathome is ook een speciale pagina ingericht voor recepten en nog meer bak-inspiratie.

Je kunt Cookingathome volgen op Instagram, Pinterest en Facebook. En heb je iets lekkers gebakken met de producten van Cookingathome? Deel dan je foto zeker in de besloten fb-groep genaamd “Bakken Met Cookingathome” Of stuur je foto in via fotos@cookingathome.nl. Iedere maand wordt er geloot en ontvangt 1 van de inzenders de kadobon van de maand. De mooiste ingezonden foto’s geven we ook graag een plaatsje op de Smul-galerij van onze website.

Informatie over de workshops is ook te vinden op de website van Cookingathome. Er worden steeds weer nieuwe datums voor open inschrijvingen toegevoegd aan de agenda en natuurlijk kunt u ook een avond reserveren voor uw eigen groep van minimaal 7 personen.  Of reserveer overdag de zgn hightea-workshop. U bent met uw groepje minimaal 5 uur in onze winkel om eerst een hightea te bereiden en om er daarna in alle rust van te genieten.

Wilt u nieuwsbrieven ontvangen en zo op de hoogte blijven van alles wat er speelt bij Cookingathome? Stuur dan een email naar info@cookingathome.nl en u wordt toegevoegd aan de mailinglist.