Ivm herfstvakantie worden bestellingen weer verzonden vanaf donderdag 26-10. Afhalen in de winkel is wel mogelijk! (maandag gesloten)

Printen

Kokos schuimgebak

← Ga terug naar receptenoverzicht
Kokosschuimgebak

benodigdheden :

voor het schuim:
- 1 pakje mix voor schuimpjes
- 150 gram fijne suiker
- 75 gram cocos rasp
- 1 flinke theelepel maizena
- 1 theelepel witte wijnazijn

voor de creme:
- 200 gram mix voor botercreme
- 300 gram roomboter
- 250 ml water

- 100 gram witte chocola
- 100 ml slagroom

ca 180 gr frambozen
witte chocola vlokken


werkwijze:

Verwarm 100 ml slagroom en rasp de witte chocolade. los de chocolade op in de slagroom en zet afgedekt in de koelkast.

Maak de mix voor schuimpjes aan volgens de aanwijzing op de verpakking. spatel de kokosrasp  door het schuim. Voeg ook maizena en witte wijnazijn toe. ( Dit zorgt ervoor dat het schuim na het bakken niet zacht wordt).
Leg bakpapier op twee bakplaten en teken op elk 16 cirkels van ca 5 cm doorsnee.
Spuit met behulp van een spuitzak cirkels van de schuim op de bakplaten.
Bak het schuim op 110 graden ca 1 uur, Laat het schuim afkoelen

Maak ondertussen de botercreme. klop hiervoor de roomboter zacht, maak de mix voor botercreme aan, voeg dit toe aan de zachte roomboter.
Mix het afgekoelde chocolade slagroom mengsel door de botercreme.
Houd 16 frambozen achter voor decoratie en mix de rest door de botercreme.

Spuit een laagje botercreme op de helft van de schuimrondjes, Leg er het andere schuimrondje op.

Strijk de zijkanten rondom af met botercreme en rol ze door de witte chocola vlokken.
Spuit de gebakjes mooi op met de overige creme en versier ze met de frambozen en evt een chocolaatje.

Zet de gebakjes goed koud zodat de creme op kan stijven.

Eet smakelijk!

Producten die bij dit recept gebruikt zijn


Reacties