Ivm herfstvakantie worden bestellingen weer verzonden vanaf donderdag 26-10. Afhalen in de winkel is wel mogelijk! (maandag gesloten)

Printen

Petit fours

← Ga terug naar receptenoverzicht
Petit fours
 
benodigdheden voor 24 stuks:

200 gram bitterkoekjesspijs
20 gram eiwit
scheut amaretto
 
150 gram roomboter
100 gram mix voor botercreme
100 ml sterke koffie
25 ml koffielikeur
 
200 gram chocolade puur
en een klein beetje witte chocola
 
werkwijze:

Kneed het eiwit met de hand of met een mixer met vlinderhaken door de spijs. Meng ook een scheutje amaretto door het mengsel.
Schep het mengsel in een spuitzak. Knip een puntje van de zak en spuit kleine dopjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Maak een schone theedoek nat, vouw hem dubbel en span hem tussen je beide handen. Sla hiermee een paar keer zacht op de bolletjes.
Bak de koekjes in 15 minuten gaar op 180 graden.
 
Klop de boter zacht.
Maak de mix voor botercreme aan met de koffie en de likeur, klop het 8 minuten tot een luchtige creme.
Doe de creme in een spuitzak met gladde spuitmond. (of knip een hoekje van de zak)
Spuit een mooie dot op het bitterkoekje
Zet de bitterkoekjes ca 1 uur in de diepvries om de botercreme goed af te laten koelen. (dit vergemakkelijkt het dompelen in de chocolade straks).
 
Smelt de pure chocolade au-bain-marie.
Dompel de bitterkoekjes met het toefje botercreme in de chocola. 
Smelt ca. 6 blokjes witte chocola en schep dat in een diepvrieszakje. Knip een heel klein puntje af en spuit sliertjes op de donkere chocola.

Eet smakelijk!

Reacties