Ivm herfstvakantie worden bestellingen weer verzonden vanaf donderdag 26-10. Afhalen in de winkel is wel mogelijk! (maandag gesloten)

Printen

Schuimtaart met bavarois

← Ga terug naar receptenoverzicht
Schuimtaart met bavarois

Gemakkelijk te maken taartje, heerlijk bij de koffie of als dessert!

Benodigdheden:

1 zakje mix voor schuimpjes
1 flinke theelepel maizena
1 theelepel witte wijnazijn
1 zakje bavarois (op de foto: mandarijnenbavarois)
500 ml slagroom
100 - 200 gram fijne suiker
(vers) fruit

Werkwijze:

Mix het zakje mix voor schuimpjes met 100 ml water, ca. 150  gram fijne suiker, maizena en witte wijnazijn tot een stevig schuim. Spuit hiervan op de bakplaat 2 ronde platen, eventueel met een extra randje zodat er een soort bakje ontstaat. Bak deze schuimbodems ca. 1 uur op 110 graden in de oven. (de azijn en maizena zorgen ervoor dat het schuim na het bakken hard blijft).

Klop 500 cc slagroom zonder suiker. Meng de bavaroispoeder met de aangegeven hoeveelheid lauw water en spatel dit door de slagroom. Laat de bavarois kort opstijven in de koelkast en spuit daarna de bavarois op de schuimbodems. Decoreer met (vers) fruit.

Tip: ook leuk om er 1-persoons bakjes van te maken
    
 

Reacties