Printen

Slagroomtaart

← Ga terug naar receptenoverzicht
Slagroomtaart

Werkwijze voor een traditionele slagroomtaart!



benodigdheden:

175 gr taartmix
2 eieren
40 ml water
500 ml slagroom
2 eetlepels suiker
2 zakjes vanillesuiker
1 - 3 eetlepels jam naar keuze
100 gram mix voor banketbakkersroom
250 ml melk
1 zakje nougatine of pinda krokant
fruit en chocola om te decoreren

Werkwijze:
 
Mix de taartmix, water en de eieren in 10 minuten tot een luchtig beslag.
Doe het beslag in een springvorm van 26 cm doorsnee en bak de bodem op 175 graden in ca 25 minuten goudbruin.
Laat de bodem afkoelen.
Klop ondertussen de slagroom stijf met suiker en de vanillesuiker.
Mix de banketbakkersroompoeder met de melk.
Keer de taartbodem om op een platte schaal of taartplateau. De iets afgeronde bovenkant van de taart wordt nu dus de onderkant en de mooie, rechte onderkant komt boven!
Snijd de taart met een groot mes horizontaal in twee lagen.
Maak aan de zijkanten een inkeping door iedere laag. (zie foto) zodat je straks nog precies weet hoe de lagen op elkaar horen. dit is vooral belangrijk als je moeite hebt om de lagen recht te snijden. 
Bestrijk de bodem met een dunne laag jam.
Meng eventueel 3 flinke eetlepels geklopte slagroom door de banketbakkersroom en smeer de banketbakkersroom over de jam.
Leg de andere taartlaag op de bodem. Let erop dat de inkepingen op elkaar komen. (zie foto)
Bestrijk de rand netjes met een dunne laag slagroom neem evt 1 cm van de bovenkant mee zodat je straks geen cake meer ziet langs de randjes
Strooi de nougatine op een plat bord. Neem de taart tussen je beide handen en rol hem door de nougatine (zie foto)
 
Bestrijk de bovenkant met een iets dikkere laag slagroom en gebruik de overige slagroom voor het opspuiten van de taart.
Decoreer de taart met fruit en chocola naar keuze.

Optie 2:

Neem 250 gram taartmix, 55 ml water en 3 eieren. Mix hiervan het beslag en bak de taart ook in een ronde vorm van 26 cm. De taart wordt nu wat hoger en kan 2 x horizontaal doorgesneden worden. Bedek de onderste laag met jam of vlaaivulling en de bovenste laag met banketbakkersroom. Verdere bewerking is gelijk aan hierboven!

Eet smakelijk!

Reacties