Printen

Twentse Kozakken

← Ga terug naar receptenoverzicht

Kozakken, een echte twentse lekkernij!

Benodigdheden voor 12 -16 stuks:

250 gr. Taartmix ( + 3 eieren)
100 gram mix voor boter creme (+ 150 gram roomboter)
evt. bakvaste advocaat vulling
evt. scheutje advocaat of jam naar keuze
250 gram blanke marsepein
250 gram smeltchocolade puur


Voor Paaskozakken: meng 125 gram bakvaste advocaatvulling door de botercreme en vervang marsepein neutraal door gele marsepein.

Werkwijze:

- Mix en bak het kapseldeeg zoals beschreven op de verpakking. Bak het kapseldeeg op een grote bakplaat. Bestrijk de bakplaat eerst met boter, leg er een velletje bakpapier op en daarna het kapseldeeg. Op deze manier kun je de taart na het bakken beter storten. de baktijd voor deze dunne laag is slechts 10 à 15 minuten op 175 gr. 

- Bestrooi een schone theedoek met suiker en stort de plaat van kapsel op de theedoek. Rol dit voorzichtig op en laat de rol afkoelen.
 

- Maak botercreme volgens aanwijzingen op de verpakking. Mix op het eind evt. 100 gram bakvaste advocaatvulling of smeerbare marsepein in een smaak naar keuze mee.

- Na afkoelen de cakerol voorzichtig terug rollen en bestrijken met tweederde van de botercreme. Eventueel ook een dun laagje echte advocaat of jam aanbrengen. Daarna het kapsel met de creme opnieuw oprollen.

- Bestrijk de buitenkant van de rol ook met een dunne laag botercreme.

- Marsepein dun uit rollen op de gewenste maat en doorsnede van de rol. Leg de rol midden op de (superdunne) plak marsepein en plak het vast op de botercreme. (marsepein uitrollen lukt het beste  op een met poedersuiker bestoven werkvlak. Laat de rol enkele uren opstijven in de koelkast.

- Snijd plakken in de gewenste dikte. 

- Smelt de chocolade en bestrijk hiermee eerst de ene kant van de plak en na het hard worden van de chocolade de andere kant.

Eet smakelijk!

Producten die bij dit recept gebruikt zijn


Reacties