Bakpakket Zak van Sinterklaas

9,10

Excl. BTW: 8,35

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
bakpakket-zak-van-sinterklaas
Merk:
Cookingathome

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

Omschrijving

Zak van Sinterklaas
Benodigdheden van Cookingathome:

  • 250 gram mix voor biscuit
  • 100 gram mix voor bavarois (smaak naar keus)
  • 100 gram mix voor botercreme
  • 250 gram fondant bruin (donker of licht)
  • Evt. 1 spuitzak groot
  • Evt. 1 taartkarton goud

Overige benodigdheden:
  • Bolvormige bakvorm
  • Deegroller
  • 3 eieren
  • 500 ml slagroom
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • Pepernoten en ander sinterklaas snoepgoed
  • Dropveters
Werkwijze:
  • Haal de boter alvast uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur komt.
  • Maak de mix voor biscuit volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak de biscuit in een goed ingevette bakvorm in ca 30 minuten op 175 graden. Laat de biscuit iets af koelen en stort hem op het taartkarton. Laat verder afkoelen. Gebruik je een bombe vorm van de Ikea? Dan heeft het biscuit 45 minuten nodig om gaar te worden.
     
  • Klop de slagroom bijna stijf. Maak de mix voor bavaroise aan met water. Meng het bavaroise mengsel door de opgeklopte room. Schep de bavaroise in de spuitzak en knip een stukje af zodat een opening ontstaat met een doorsnee van ca 1 cm.
     
  • Snijd de taart in 4 lagen. Spuit een laag bavaroise op de onderste laag. Het is handig om van binnen naar buiten spiraalvormig te spuiten en uiteindelijk een halve cm uit de rand te blijven omdat je volgende laag net iets minder groot is.
Het is belangrijk dat de bavaroise niet tussen de lagen uit komt, de fondant komt anders in aanraking met de slagroom en kan daardoor wit gaan uitslaan. Leg de volgende laag op de bavaroise en spuit weer op met bavaroise. Herhaal dit nog een keer. Zet de taart in de koelkast.
  • Klop de roomboter zacht. Maak de mix voor botercreme aan met water en voeg dit mengsel beetje bij beetje toe aan de zachte boter. Mix hierna nog zeker 8 minuten tot je een mooie gladde creme hebt. Bestrijk de buitenkant van je taart met een laagje creme. Vul hierbij ook de eventuele naden op die je nog hebt. Meet met behulp van een meetlint de omtrek en de hoogte van je taart. Onthoud dit of schrijf het even op. Zet de taart terug in de koelkast.
  • Rol de fondant uit tot je een lap hebt die groot genoeg is om rondom je taart te ‘wrappen’ . Dit is nog een behoorlijk grote lap. (bij mij was het 55  cm x 18 cm) let erop dat je genoeg hoogte hebt om ook bovenaan de taart een flap aan de zak te krijgen.
Het is handig om de fondant uit te rollen op vershoudfolie. Dit helpt je om straks de lap makkelijk op te kunnen pakken en om te taart te wikkelen.
Let op… het lijkt niet echt gemakkelijk om de fondant om de taart te wikkelen, maar het hoeft ook niet echt heel strak, het mag best wat losjes. Daardoor lijkt het juist meer op een echte zak.

 
  • Met behulp van een plat mes, spatel of wat je maar bij de hand hebt kun je de onderkant van de fondant voorzichtig onder je taart duwen. Eventuele echt te grote resten snijd je eenvoudig weg.
  • Laat de bovenkant gewoon open. Maak van wat dropveters een touw en ‘knoop’ dit losjes om de bovenkant van de zak.
     
  • Vul de opening van de zak met strooigoed, chocolademunten of ander sinterklaassnoepgoed. Strooi ook wat snoepgoed aan de onderkant van de zak op het taartkarton voor een extra leuk effect.

Fijne sinterklaasavond en eet smakelijk!

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder