Product toegevoegd aan winkelmandje! Ga direct naar het winkelmandje of winkel verder ;-)
Toevoegen mislukt

Spelt speculaaasmix

500 gram € 3.25


Bijzonderheden

Speculaasmix op basis van spelt! Voor het maken van speculaashartjes, gevuld speculaas of pepernoten!



 

Ingrediënten

Speltbloem, suiker, bakkerszout, kruiden en specerijen (kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, piment, gember, koriander, foelie, kardamom), invertsuikerstroop, rijsmiddel E450, E500, aardappelzetmeel, kleurstof E150a (caramel).


Bereidingswijze

Snijd 200 gram boter door 500 gram speculaasmix.Voeg hier 4 eetlepels water aan toe en kneed er een deegbal van. Laat dit minstens 2 uur (beter nog 24 uur) in de koelkast staan. Druk het deeg plat en snijd hier stukken of poppen van van ca. 0,5-1 cm. dik. Bak dit op een beboterde bakplaat in een voorverwarmde oven ca. 15 - 20 minuten op een temperatuur van 145 -150 graden.





Recept voor gevulde speculaas.

Maak het deeg zoals beschreven in het recept voor speculaas. Rol het deeg op een met bloem bestrooide aanrecht uit tot een lap van ongeveer 1 cm. en snijd deze lap in twee delen. Leg een lap op een beboterde bakplaat. Maak 400 gram amandelspijs aan met ¾ losgeklopt ei en druk deze uit tot een stuk dat iets kleiner is dan de deeglap. Bedek het deeg op de plaat met de amandelspijs en leg hier de tweede laag overheen. Druk de randen op elkaar. Druk de amandelen op regelmatige afstand in het deeg en bestrijk de bovenkant met het overige ei. Zet de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de speculaas in ongeveer 40 minuten gaar en bruin op 150 graden.



Laat het gebak eerst op de bakplaat afkoelen en leg het dan op een taartrooster om verder af te koelen



Allergenen informatie

Spelt (gluten). Kan sporen bevatten van ei, selderij, mosterd, pinda, soja, melk, noten, sesamzaad, sulfiet, lupine.


Reacties