5,75
Excl. BTW: 5,28
- Excl. BTW:
- 5,28
- Beschikbaarheid:
- Op voorraad
- Model:
- GB1444
Heb je je bananen iets te lang in de fruitmand laten liggen, dan is de Green Bakers bananenbrood bakmix perfect voor jou. Vegan bananenbrood is niet alleen een super lekkere traktatie voor bij de koffie of thee, maar is ook geweldig als ontbijt of tussendoortje. Voor deze heerlijke bananenbrood heb je naast onze bakmix alleen rijpe bananen, zonnebloemolie en water nodig. Lekker makkelijk dus zoals jullie van ons gewend zijn! Je kan ook eindeloos blijven variëren door bijvoorbeeld chocolate chips toe te voegen of jouw favoriete noten.
Vulgewicht: 367 gram (12 plakken van 65 gram)
ingrediënten: tarwebloem, suiker, invertsuikerstroop, karamel, rijsmiddelen: difosfaten en natriumcarbonaten, maiszetmeel, zout
Kan sporen bevatten van: andere glutenbevattende granen, noten, pinda’s, soja, mosterd, selderij, sesamzaad, melk en sulfiet
instructies: Heteluchtoven: 175 °C, elektrische oven: 190 °C, gasoven: stand 4
- Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de randen van de cakevorm goed in met vegan boter en bekleed de bodem en de langste zijde met bakpapier.
- Prak 3 bananen (ongeveer 350 g) met een vork fijn in een beslagkom.
- Voeg hier 75 g zonnebloemolie en 50 g water aan toe.
- Mix met een vork tot een geheel.
- Voeg de bakmix toe en meng met een spatel tot een beslag.
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de cakevorm.
- Snijd 1 banaan in de lengte doormidden en leg beide helften met de binnenkant omhoog op het beslag.
- Zet het bananenbrood direct in de oven en bak het in 45-50 min. gaar. Met een prikker kan je testen of het gaar is. Steek een prikker in het bananenbrood en haal deze er weer uit. Is de prikker droog, dan is het gaar. Zo niet, bak het dan nog enkele minuten.
- Haal het bananenbrood uit de oven en laat het 15 minuten afkoelen in de cakevorm. Haal daarna het bananenbrood uit de cakevorm en laat het verder afkoelen op een rooster.
- Bewaar het afgekoelde bananenbrood in een goed afgesloten vershouddoos op kamertemperatuur. Zo blijft het tot wel 2 dagen lekker. Kijk, ruik en proef na die tijd om verspilling te voorkomen.
Variatietips
- Voeg een handjevol walnoten toe aan het beslag.
- Voeg een handjevol vegan chocoladestukjes toe aan het beslag.