Tijgersoezen

Tijgersoezen











Tijgersoezen (15 stuks)

Nodig voor dit recept:
- 150 gram mix voor soezen
- bavarois banaan
- decopoeder
- spuitzakken

Wat heb je verder nog nodig:
- 135 + 95 gram water
- 4 eieren
- 90 gram lichtbruine basterdsuiker
- 75 gram ongezouten roomboter
- 105 gram bloem
- 375 gram slagroom
- Bakplaat + bakpapier
- Vershoudfolie
- Ronde uitsteker van ca 4,5-5 cm

Bereidingswijze:
Maak van 90 gram basterdsuiker, 105 gram bloem en 75 gram boter een mooi deeg. Rol het dun (ca 2,5 mm) uit tussen twee stukken vershoudfolie en laat de plak in de koelkast stevig worden.
Meng 135 gram koud water, 4 eieren en 150 gram soezenmix door elkaar. Mix het hierna 3 minuten op middelmatige stand. 
Schep het in een spuitzak en spuit 15 gelijke soezen op de bakplaat.
Haal het deeg uit de koelkast en steek 15 rondjes uit. Lukt dit niet in een keer, rol dan de restjes nogmaals uit.
Leg de plakjes deeg op de bolletjes soezendeeg en bak ze samen in 30 minuten op 210 graden gaar.
Laat de soezen afkoelen
Klop 375 ml slagroom (zonder suiker). Meng 95 gram water met 75 gram bavaroispoeder. Spatel dit mengsel door de slagroom.
Doe de bavarois in de spuitzak en vul de soezen met bavarois. 
Dit kan makkelijk als je een gaatje in de bodem prikt. 
Bestuif de soezen met een klein beetje deco poeder voor een mooi effect.

Het team van Cookingathome wenst je veel bakplezier en eet smakelijk.

Ps. Natuurlijk kan je de soezen ook vullen met slagroom, banketbakkersroom of nog iets anders!

Nog een keer bakken? Bekijk hier het recept en de producten: https://cookingathome.nl/bakpakket-tijgersoezen?search=tijgers&description=true