Uitsteker Kartel voor 7cm rondoringen

3,25

Excl. BTW: 2,69

Excl. BTW:
2,69
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
HKSBC006

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Omschrijving

Origineel gezien wordt deze 'uitsteker' gebruikt als bakvorm. Wij gebruiken hem vooral voor het uitsteken van de deegrondjes voor de rondoringen. Dit formaat past namelijk precies in de 7 cm rondoring. Zo krijg je een mooi kartelrandje rondom het zanddeeg. Natuurlijk kan je hem ook gebruiken om in te bakken zoals hieronder wordt beschreven!

Vlaaipan/Quichepan Blauwstaal 9cm Deze traditionele vlaaipan/quichepan is gemaakt van blauwstaal. De vlaaipan/quichepan is niet voorzien van een antiaanbaklaag maar vormt deze op natuurlijke wijze bij goed gebruik. De vlaaipan/quichepan is ook geschikt voor taarten.

Afmeting: Diameter boven: 9cm Diameter onder: 7cm Hoogte: 2,2cm

Beschrijving: Voordat u uw bakvorm voor de eerste keer gaat gebruiken, spoelt u hem af met heet water zonder afwasmiddel. Droog hem vervolgens af met een schone, droge doek en vet de vorm zeer licht in met plantaardige olie (raapzaad bij voorkeur) of plantaardig vet en laat deze ongeveer een uur in de oven op 200°C. inbakken. Op deze wijze ontstaat een coating waardoor het staal beschermd wordt en het baksel niet vast zal bakken.

Vóór gebruik steeds licht invetten met plantaardige olie of margarine.

Na gebruik indien nodig reinigen met heet water zonder afwasmiddel en goed afdrogen, daarna licht invetten en wegzetten op een droge plaats. Beter is nog: uitpoetsen met een stuk keukenpapier of een vod (zo blijft de vorm een beetje vettig) en wegzetten op een droge plaats.

Laat uw brood of gebak niet afkoelen in de vorm om condensvorming (waardoor roest) aan de binnenzijde van de vorm te voorkomen.

Bakvorm niet reinigen in de vaatwasser. Het uiterlijk van de vorm zal door gebruik veranderen, dit maakt het uniek, maar er verandert niets aan de bakeigenschappen. Indien er, ondanks al uw zorg, toch een lichte oxidatie-aanslag op (een deel van) de vorm vormt, kunt u deze met een pannenspons weghalen, wederom lichtjes invetten en gebruiken.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder