2,60
Excl. BTW: 2,39
- Excl. BTW:
- 2,39
- Beschikbaarheid:
- Op voorraad
- Model:
- CaH10001072
Zeeuwse bloem is gemalen van korrels van zachte tarwe uit een streek met een zeeklimaat. Dat klimaat zorgt voor een tarwekorrel met minder zetmeel, minder eiwit en is iets vochtiger dan harde tarwe. Zeeuwse bloem is niet geschikt om brood mee te bakken.
Zeeuwse bloem gebruik je voor een deeg dat knapperig en krokant moet zijn, dus voor koekjes, slofjes, rondo's, appeltaart en gevulde koeken.
Inhoud: 1kg
Ingrediënten: TARWEbloem, TARWEmoutmeel.
Allergenen: tarwe (gluten). Kan sporen bevatten van ei, selderij, mosterd, pinda, soja, melk, noten, sesamzaad, sulfiet, lupine.
Voedingsstof Waarde Eenheid
Energie (kJ) 1.446 kJ/100gr
Energie (Kcal) 344 Kcal/100gr
Vetten 1,2 g/100gr
Waarvan verzadigde vetzuren 0,2 g/100gr
Koolhydraten 70,6 g/100gr
Waarvan suikers 2,6 g/100gr
Eiwitten 10,4 g/100gr
Zout 7,5 mg/100gr
Voedingsvezel 3,1 g/100gr
Water/Vocht 14,0 g/100gr
Van zeeuwse bloem maak je een fijn zanddeeg dat geschikt is voor veel toepassingen, denk hierbij aan appeltaart, slofjes, rondo's, gevulde koeken maar ook gewone zandkoekjes (evt met toevoeging van chocoladestukjes, kokos,nootjes enz.) Het basisrecept is als volgt:
- 160 gram roomboter
- 140 gram witte basterdsuiker
- 10 gram losgeklopt ei
- 6 gram bakpoeder
- 1 mespuntje zout
- 1 kleine theelepel citroenrasp
- 125 gram patentbloem
- 125 gram Zeeuwse bloem
Kneed dit samen tot een soepel deeg en laat het voor verder gebruik minimaal 2 uur rusten in de koelkast.
Of bak een luchtige cake met zeeuwse bloem, probeer onderstaand recept eens met 200 ml slagroom in plaats van een pakje boter...............!
Benodigdheden:
- 3 eieren
- 175 gram suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 200 ml slagroom
- 250 zeeuwse bloem
- 1 zakje bakpoeder
- snufje zout ( en evt. citroenrasp)
Bereidingswijze:
Mix de eieren samen met de suiker en vanillesuiker op de hoogste stand in 10 minuten tot een luchtige massa.
Giet de slagroom erbij en mix het nog kort op de laagste stand door.
Meng zeeuwse bloem met bakpoeder en zeef het boven de kom. Schep de bloem met een spatel voorzichtig door het mengsel. Niet mixen of kloppen!
Vet de vorm in met bakspray, giet het beslag in het cakeblik en bak de cake in een voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte) op 160 graden in ca. 50 minuten gaar.