
Zwanensoezen (ca. 12 stuks)
Voor dit recept heb je nodig:
• 150 gram soezenmix
• decopoeder
• smeltchocolade
• bavarois banaan
• spuitzakken
Wat heb je nodig van de supermarkt:
• 4 eieren
• 135 + 95 ml water
• 375 ml slagroom
• Bakplaat + bakpapier
Recept:
(1) Meng 150 gram soezenmix met 135 ml koud water en 4 eieren (kamertemperatuur). Mix het daarna 3 minuten op middelmatige stand.
(2) Doe het deeg in een spuitzak en knip een klein puntje af. Een opening van 5 mm is al groot genoeg! We gaan eerst de halsjes opspuiten. Spuit deze in een 2-vorm. Spuit er iets meer dan 12, dan heb je wat halsjes reserve. Houd er rekening mee dat de halsjes dubbel zo groot worden, dus het mogen echt dunne streepjes worden.
(3) Knip het gat van de spuitzak iets groter. Nu gaan we de lijfjes maken.
Spuit het deeg met hulp van een spuitzak in de vorm van een soort driehoek. De punt is dan de staart van de zwaan.
(4) Bak de 'grote' soezen ca. 25 - 30 minuten op 210 graden tot de soezen droog en goudbruin zijn. De halsjes daarna bakken op zelfde temp. ca 5 min, tot ze mooi bruin en knapperig zijn.
(5) Snijd de soes horizontaal door. Snijd vervolgens het 'bovenste kapje' in de lengte door. Dit worden de vleugels. Let er goed op dat je onthoud hoe de kapjes op de soes zaten. Zodat de delen later weer goed op elkaar komen.
(6) Klop 375 ml slagroom zonder suiker.
(7) Meng 75 gram bavaroispoeder met 95 ml water. Spatel dit mengsel door de slagroom.
(8) Vul de onderste helft van de soezen met de bavarois. Door het bakken kunnen de soezen vervormen, maar door het opspuiten kun je dit prima weer corrigeren.
Zorg dus dat je de bavarois ook weer in die driehoekvorm spuit. De punt is ook weer de staart.
Je kan ervoor kiezen om de vleugeltjes in de chocolade te dopen. Bestrooien met decopoeder (zoals op de foto) is ook erg leuk!
(9) Leg nu de twee helften als vleugels op de soezen en steek de halsjes in het lijfje.
Nog een keer bakken? Bekijk hier het recept en de producten: https://cookingathome.nl/bakpakket-zwanensoezen?search=zwanen&description=true


