Boterkoek

2,15

Excl. BTW: 1,97

Excl. BTW:
1,97
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
CaH400173
Merk:
Cookingathome

Beschikbare opties:

Omschrijving

Boterkoek
Bereidingswijze:

- 400 gram mix
- 2/3 losgeklopt ei
- 175 gram boter
Kneed een deeg van de mix, het ei en de boter. Druk het deeg vlak in een ingevette vorm en bestrijk het met de rest van het ei. Bak dit in een voorverwarmde oven ca. 30 minuten op 175 graden.

Gewicht: 400 gram of 800 gram

Ingrediënten: TARWEbloem, suiker, bakkerszout, invertsuikerstroop, vanilline.

Allergenen: tarwe (gluten). Kan sporen bevatten van ei, selderij, mosterd, pinda, soja, melk, noten, sesamzaad, sulfiet, lupine.
 
Voedingsstof Waarde Eenheid 
Energie (kJ) 1.538              kJ/100gr 
Energie (Kcal) 365  Kcal/100gr 
Vetten 0,6                 g/100gr 
Waarvan verzadigde vetzuren 0,1                  g/100gr 
Koolhydraten 81,5                g/100gr 
Waarvan suikers 39,5                g/100gr 
Eiwitten 6,0  g/100gr 
Zout 485,6  mg/100gr 
Voedingsvezel 1,2  g/100gr 
Water/Vocht 9,3  g/100gr 
 

Er zijn veel variaties mogelijk met mix voor boterkoek!

Als basis neem je steeds een zakje mix voor boterkoek.

Hierbij wat tips om je boterkoek nog specialer te maken:

- gevuld met amandelspijs, richtlijn: 250 gram amandelspijs, losgeklopt met een half ei. Bodem van boterkoekdeeg, vulling van amandelspijs en bedekken met boterkoekmix.
- Bodem van springvorm (doorsnee 24 cm) bedekken met basisdeeg boterkoek, hierop 100 gram aangemaakte bakvaste banketbakkersroom en bovenop een laagje bakvaste abrikozen taartvulling.
- Bedek de boterkoek met muesli, bestrijk daarna met ei.
- Kneed 50 tot 100 gram kokos door het basisdeeg
- Bedek de boterkoek na het bakken met een laagje smeltchocolade
- Bedek de boterkoek na het bakken met jam
- Voeg een theelepel speculaaskruiden aan het deeg toe en garneer evt. met pepernoten.
- Bedek de boterkoek voor het bakken met walnoten en strijk er honing over.
- Bedek de boterkoek voor het bakken met bolletjes gember
- Boterkoek bedekken met appelschijfjes en na het bakken bedekken met een laagje taartina, gemaakt van appelsap

Deze lijst is zeker niet compleet.... Heb jij nog een andere favoriet voor boterkoek? Laat je reactie hieronder achter! 

 
Beoordelingen (1)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder