Bakvragen

Er staat op mijn verpakking: gebruik 100 gram ei, hoeveel is dit?

Een gemiddeld ei weegt ongeveer 50 gram. In dit geval is het dus 2 eieren

Hoelang is gemaakte zanddeeg goed?
In de koelkast kan je zanddeeg ongeveer 1 week goedhouden. Wil je het langer houdbaar houden? Doe het dan in de diepvries en het blijft tot 3 maanden goed. 

Kan ik bavarois invriezen?
Bavarois kan je zeker invriezen. Dit ongeveer tot 2 maand. Als je het in de koelkast bewaard is het ongeveer 2-3 dagen houdbaar. Let wel op dat je niet over de houdbaarheidsdatum van de slagroom gaat.

Er staat op mijn verpakking: gebruik 100 gram water. Hoeveel is dit?
1 gram water is gelijk aan 1 ml water. Wil je je water nauwkeurig afmeten? Gebruik dan je weegschaal. 

Kan ik bakvaste banketbakkersroom ook koud eten?
Dit kan prima, de koude variant is in dit geval iets lekkerder. 

Wat is het verschil tussen bakvaste banketbakkersroom en koude banketbakkersroom?
De bakvaste banketbakkersroom kunt u meebakken in een appeltaart of slof. De koude banketbakkersroom is bedoeld voor puddingbroodjes ed. Het verschil hierin zit in het soort suiker wat in de mix is verwerkt. De koude banketbakkersroom wordt waterig als je hem meebakt.

Kan ik botercreme invriezen?
Ja hoor. Laat de botercreme rustig weer op kamertemperatuur komen en roer het eventueel even door om het weer smeuïg te maken. 

Welk soort boter moet ik gebruiken?
Het lekkerste is dat je roomboter gebruikt. Natuurlijk kan je ook prima andere harde(!) boters gebruiken. 

Wat is het verschil tussen hetelucht en boven onder warmte?
In de meeste gevallen gebruik je boven-onder-warmte. Als het op de verpakking niet anders vermeld staat is het automatisch boven-onder-warmte. Gebruik je liever hetelucht? Zet de warmte 10% lager. Voorbeeld: op de verpakking staat 200 graden, voor hetelucht is dit dan 180 graden. Wil je meer lagen tegelijk bakken? Gebruik dan hetelucht.