Eetbaar printen

Heb je een verjaardag, verlovingsfeestje of een bedrijfsfeest en wil je het gebak
personaliseren? Laat dan een mooie print maken voor bijvoorbeeld op de cupcakes, (slagroom)taart of rondo's! 

Een print is altijd op A4 formaat. De prijs hiervan is €7,50. Heb je een klantenpas? Dan krijg je korting op de print! 

Tip: heeft u keuze tussen een ronde foto of een vierkante/rechthoekige? Kies dan liever voor de vierkante aangezien dit makkelijker is om netjes uit te knippen/snijden. 

Wij printen op Icing Sheets. Dit kan je vergelijken met fondant.
De smaak is neutraal zoet. 

Ingrediënten:
Icing suiker (suiker, glucose siroop), sorbitol, water, gehydrogeerde Palmpitolie, geleermiddel:  Xanthaangom, conserveermiddel: Kaliumsorbaat, stabilisatoren: Johannesbroodpitmeel, Tragant gom, emulgator: Hydroxypropylmethylcellulose.

Allergenen:
Geschikt voor Veganisten en Coeliakie patiënten. 

Heeft u interesse in een fotoprint? Stuur dan een mail naar karine@cookingathome.nl met het bestand of informeer hier naar de mogelijkheden. 

Tips voor de verwerking:
Verwijder voordat je de afdruk gaat uitsnijden/knippen of steken, altijd eerst het schutvel van de afdruk. Dit is een witte plastic sheet achter de afdruk. Het beste kan je  de afdruk voorzichtig uit de eetbare sheet knippen of met een scherp mes (bijv. stanley mes) uitsnijden. Indien je van plan bent om schildjes uit te steken met een koekjes uitsteker, dan gaat dat het best wanneer de eetbare sheet op een zachte ondergrond ligt.

Tip: rol rolfondant of marsepein dun uit en bevochtig deze  lichtjes met een beetje water of eetbare lijm. Leg de sheet hierop , druk lichtjes aan en steek je schildjes uit. Op deze manier krijg je mooie,  stevige schildjes.

De eetbare afdruk verwerken op een taart op cupcakes:
Het hoofdingrediënt van een eetbare sheet is suiker. Dat maakt dat  de sheet gevoelig is voor vocht en bij plaatsing op een vochtige ondergrond zoals slagroom na verloop van tijd begint op te lossen of kreukelen. Dit is op meerdere manieren te voorkomen:
  • De achterkant van de sheet lichtjes insmeren met boter, plantaardig vet (bijv Crisco) of plantaardige olie. Dit voorkomt dat de sheet vocht kan opnemen.
  • De eetbare afdruk op een dun laagje rolfondant of marsepein plakken, voor werkwijze, zie bovenstaande tip.
  • De achterkant van de sheet insmeren met een dun laagje gesmolten chocola. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een kwast of glaceermes.
Wij raden je aan om de afdruk zo laat mogelijk op taart of cupcake te plaatsen. Indien je dit een dag van te voren doet, loop je het risico dat de sheet begint op te lossen. Bij plaatsing in de koelkast of vriezer bestaat de kans dat er condens op de eetbare afdruk ontstaat waardoor kleuren kunnen gaan uitlopen.
Plaats het gebak dat voorzien is van een eetbare afdruk daarom goed afgesloten in de koelkast.
Je kunt hiervoor het best een goed sluitende bewaardoos gebruiken.

Nog vragen? Neem gerust contact met ons op!
Heb je een leuke foto van je baksel? Deel hem op de Facebook groep 'Bakken met Cookingathome'. Heb je geen Facebook maar wil je hem toch delen? Stuur de foto dan naar fotos@cookingathome.nl.