Bakpakket 'Koninklijke slof'

14,01

Excl. BTW: 12,85

Excl. BTW:
12,85
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
CaHB751

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

  • Zanddeeg 500 gram
  • Bavarois Bloedsinaasappel 100 gram
  • Banketbakkersroom (bakvast) 100 gram
  • Amandelspijs 100 gram
  • Gebak glazuur Sinaasappel - 100 gram
Omschrijving

Inhoud van het bakpakket:
- 500 gram mix voor zanddeeg (voldoende voor 2 kleine sloffen)
- 100 gram amandelspijs
- 100 gram banketbakkersroom bakvast
- 100 gram gebak glazuur sinaasappel
- 100 gram bavarois bloedsinaasappel (voldoende voor 2 kleine sloffen)
- evt. 1 wegwerp spuitzak groot

Optioneel:
- Slofring
- Decoratie (zelf toevoegen in de webshop)

Nodig van de supermarkt:
- 1 ei
- 175 gram roomboter
- 250 ml melk/water
- 500 ml slagroom

Dit recept is bedoeld voor een kleine slofring (24x9cm) of de kleinste stand van de verstelbare slofring.

Kneed een soepel deeg van 250 gram zanddeegmix met 1/3 losgeklopt ei en 90 gram boter. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het minimaal 2 uur rusten in de koelkast, beter nog is 24 uur. Hierdoor wordt het deeg beter van smaak en je kunt het fijner verwerken.

Kneed het deeg voor verwerken nogmaals door en rol het met behulp van een deegroller uit tot een plak van ca. 5 mm dikte.

Vet de slofring in met bakspray of boter. Steek met behulp van de slofring een bodem uit de deegplak. Snijd repen uit het deeg en bedek hiermee ca. tweederde van rand van de slofing.

Meet 250 ml melk af voor de banketbakkersroom. Snijd 100 gram amandelspijs aan kleine stukjes en meng dit met enkele eetlepels van de melk die je al klaar hebt staan voor de banketbakkersroom. Maak 100 gram bakvaste banketbakkersroompoeder aan met de rest van de melk. Meng de spijs met de mixer door de banketbakkersroom tot een stevig papje. Bedek hiermee de bodem van de slof.

Bak dit samen op een met bakpapier beklede bakplaat in ca. 25- 35 minuten op ca. 175 graden tot de slof goudbruin van kleur is. Let ook op dat de bodem van de slof goed van kleur is, dit kun je zien door de vorm voorzichtig op te tillen met een kaasschaaf. Laat afkoelen in de ring, verwijder de ring als de koek nog een klein beetje warm is, maar al wel stevig.

Klop 250 ml slagroom (zonder suiker) stijf. Meng vervolgens 50 gram water met 50 gram bavaroispoeder. Meng dit mengsel door de slagroom.

Doe een spuitmondje in de spuitzak en knip er een puntje vanaf. Vul de spuitzak met de bavarois.

Zorg ervoor dat de slof goed is afgekoeld. Spuit vervolgens de bavarois op de slof. Laat de slof opstijven in de koelkast.

Schep de glazuur in een magnetronbestendig bakje en verwarm het kort zodat het vloeibaar wordt. Verdeel dit over de slof. Decoreer het verder met leuke sprinkles of chocolade kroontjes.

Op alle recepten en foto’s berust een copyright en zijn eigendom van Cookingathome.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder