Bakpakket Kuikensoezen

10,03

Excl. BTW: 9,20

Excl. BTW:
9,20
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
Model:
CaHB761

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

  • Soezenmix
  • BNC Druppel Kleurstof Geel 20gr
  • Snow Decoratiepoeder 100 gram
  • Sprinkle Blend Kuikenoogjes en snavels
Omschrijving

Kuikensoezen voor ca. 20 stuks
Inhoud van het bakpakket:

  • 300 gram soezenmix (voor dit recept heb je 150 gram nodig)
  • Kuiken sprinkles (rode en zwarte parels)
  • 100 gram bavarois (advocaat, citroen of banaan)
  • 100 gram decopoeder
  • 1 potje gele druppel kleurstof
  • evt. 3 spuitzakken (1x groot, 2x middel)
  • Evt. spuitmondje glad (ca. 15 mm) (Spuitmond NZ3R wordt hier veel voor gebruikt)

Overige benodigdheden:

  • 4 eieren
  • 500 ml slagroom
  • 135 ml water
  • Bakplaat + bakpapier

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden boven-onder warmte.
  2. Weeg 150 gram soezenmix af. Doe het soezenmix, 4 eieren en 135 ml water in een kom en mix dit voor 3 minuten op middelmatige stand. Schep het beslag in een spuitzak en knip een punt af. Spuit kleine bolletjes beslag op de met bakpapier beklede bakplaat. Probeer om je spuitzak stil te houden. Geen draaiende beweging maken, het moet een bolletje worden. Maak de bolletjes ook niet te groot. Soezen ‘groeien’ enorm tijdens het bakken!
  3. Bak de soezen op 210 graden in ca 25-30 minuten gaar. Soezen zijn gaar als ze licht aanvoelen en gemakkelijk los komen van het bakpapier.
  4. Klop 250 ml slagroom met suiker stijf.
  5. Klop de andere 250 ml slagroom ZONDER suiker stijf.
  6. Maak 50 gram mix voor bavarois aan met 60 ml water. Meng dit door de slagroom zonder suiker. Voeg hier een druppeltje gele kleurstof aan toe.
  7. Doe in 1 van de spuitzakken een gladde spuitmond. Doe de gele bavarois in een spuitzak met glad spuitmondje en de gezoette slagroom in een spuitzak zonder spuitmondje.
  8. Snijd een kapje van de soezen af. Spuit eerst een beetje slagroom in de soes. Spuit hier bovenop voorzichtig een bolletje gele bavaroise. Dek af met het kapje van de soes en bestrooi met deco poeder.
  9. Geef het kuikentje twee oogjes en een snaveltje (de zwarte en rode parels). Doe dit pas vlak voor serveren! Anders loop je het risico dat de kleurstof van de parels uit gaat lopen en de krijg je huilende kuikens...

Het team van Cookingathome wenst je veel bakplezier en eet smakelijk!
Heb je een leuke foto? Deel deze dan met je mede-bakkers op onze Facebook groep ‘Bakken met Cookingathome.
Op alle recepten en foto’s berust een copyright en zijn eigendom van Cookingathome.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder