Bakpakket Valentijns Cakerol

7,63

Excl. BTW: 7,00

Excl. BTW:
7,00
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
CaHB768

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

  • Bavarois Aardbei 100 gram
  • Biscuit mix 250 gram (NEW)
  • Spuitzakken wegwerp (2x groot + 1x klein)
Omschrijving

Cakerol met hartjes

Inhoud van het bakpakket:

  • 250 gram biscuitmix
  • 100 gram bavarois aardbei
  • 2 wegwerp spuitzakken groot + 1 wegwerp spuitzak klein

Optioneel:

  • Kleurstof rood of roze

Nodig van de supermarkt:

  • 3 eieren
  • 500 ml slagroom
  • Klein beetje (poeder)suiker

Bereidingswijze:

  1. Mix 250 gram biscuitmix met 55 ml water en 3 eieren op de hoogste stand met de mixer in 10 minuten tot een luchtige massa.
  2. Doe een klein beetje biscuit (ca. 3 eetlepels) in een apart bakje en voeg hier een paar druppels kleurstof aan toe.
  3. Doe dit gekleurde biscuit in het kleine spuitzakje en knip een klein puntje af. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit gekleurde hartjes op het bakpapier. Vind je het fijner om hiervoor een patroon te hebben? Print dan een afbeelding van verschillende hartjes uit op normaal papier en leg dit onder het bakpapier. Ps. Haal dit patroon achteraf wel weer weg!
  4. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven onder warmte).
  5. Heb je nog een klein beetje gekleurd biscuit over? Evt. kan je dit ook door het normale biscuit spatelen zodat dit lichtroze kleurt. Doe het overige biscuit in de grote spuitzak. Spuit dit voorzichtig over de hartjes zodat je 1 grote bakplaat vol biscuit krijgt.
  6. Bak de biscuitplak op 175 graden in ca. 13-15 minuten gaar.
  7. Leg een schone theedoek klaar. Bestrooi deze alvast met (poeder)suiker.
  8. Leg het gebakken biscuit met de hartjes naar beneden op de theedoek. Haal het bakpapier eraf. Rol het biscuit met theedoek en al losjes op (zolang het nog warm is). Zorg ervoor dat je dit niet te strak doet, want anders breekt het biscuit zo gauw je hem weer losrolt. Laat hem zo afkoelen.
  9. Klop 500 ml slagroom zonder suiker stijf. Ga pas verder met de volgende stap als dit klaar is.
  10. Meng 100 gram bavaroispoeder met de aangegeven hoeveelheid water. Spatel dit papje rustig door de slagroom.
  11. Rol de afgekoelde plak VOORZICHTIG terug.
  12. Spuit de rol vol met bavarois en breng ook een laagje bavarois aan op het ‘open stuk’. Rol nu de cakerol weer stevig op. Decoreer eventueel de bovenkant met wat bavarois en decoratie chocolaatjes, maar zonder is hij ook erg mooi!
  13. Voor een mooi zij-aanzicht kan je de uiteinden van de rol met een scherp mes afsnijden.

Op alle recepten en foto’s berust een copyright en zijn eigendom van Cookingathome.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder