Bakpakket Luxe Advocaat Slof

14,81

Excl. BTW: 13,59

Excl. BTW:
13,59
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
CaHB0612

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

  • Zanddeeg 500 gram
  • Bavarois Neutraal 100 gram
  • Banketbakkersroom (bakvast) 200 gram
  • Bakvaste advocaat vulling 300 gram
Omschrijving

Advocaat Slof Inhoud van het bakpakket (voldoende voor 2 kleine slofjes of 1 grote):

  • 500 gram mix voor zanddeeg
  • 200 gram banketbakkersroom bakvast
  • 300 gram bakvaste advocaatvulling
  • 100 gram bavarois neutraal

Optioneel:

  • 1 grote spuitzak wegwerp + 1 kleine spuitzak
  • Kerstdecoratie
  • Sloffenring

Nodig van de supermarkt:

  • 1 ei
  • 175 gram roomboter
  • 500 ml melk/water
  • 500 ml slagroom

In dit recept maak je alles voor 2 kleine slofjes. Wil je liever maar 1 slofje maken? Doe dan overal de helft van. Per slof gebruik je: 250 gram zanddeeg, 75 gram bakvaste advocaatvulling en 100 gram banketbakkersroom. Als je de uitschuifbare sloffenring hebt, dan kan je met dit recept 2 kleine slofjes of 1 slof maken op de grootste stand.

Werkwijze

  1. Kneed een soepel deeg van 500 gram zanddeegmix met 2/3 losgeklopt ei en 175 gram boter. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het minimaal 2 uur rusten in de koelkast, beter nog is 24 uur. Hierdoor wordt het deeg beter van smaak en je kunt het fijner verwerken.

  2. Kneed het deeg voor verwerken nogmaals door en rol het met behulp van een deegroller uit tot een plak van ca. 5 mm dikte.

  3. Vet de slofring in met bakspray of boter. Steek met behulp van de slofring een bodem uit de deegplak. Snijd repen uit het deeg en bedek hiermee ca. tweederde van rand van de slofing.

  4. Meet 500 ml melk af voor de banketbakkersroom. Maak 200 gram bakvaste banketbakkersroompoeder aan met de melk. Meng 150 gram advocaatvulling met de mixer door de banketbakkersroom tot een stevig papje. Let op! Deze vulling is voor 2 slofjes bedoeld. Bak je ze tegelijk? Dan kan je het verdelen over 2 slofjes. Bak je de tweede op een ander moment? Dan kan je de vulling en/of het zanddeeg heel goed invriezen en bewaren voor de volgende keer.

  5. Bedek de bodem van de slof met het banketbakkersroom/advocaatmengsel.

  6. Bak dit samen op een met bakpapier beklede bakplaat in ca. 30-40 minuten op ca. 175 graden tot de slof goudbruin van kleur is. Let ook op dat de bodem van de slof goed van kleur is, dit kun je zien door de vorm voorzichtig op te tillen met een taartschep. Laat afkoelen in de ring, verwijder de ring als de koek nog een klein beetje warm is, maar al wel stevig.

  7. Klop 500 ml slagroom lobbig (zonder suiker) samen met 125 gram advocaatvulling, als het goed is houd je nu nog iets over om te gebruiken als decoratie.

  8. Maak de mix voor bavarois aan met 100 ml water. Meng dit door de advocaatslagroom.

  9. Schep het in een spuitzakje met spuitmond en knip een puntje af. Spuit de bavarois op de slofbodem.

  10. Decoreer de slof met de advocaatvulling en de kerstdecoratie.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder