Bakpakket Tartelettes van Zanddeeg

8,61

Excl. BTW: 7,90

Excl. BTW:
7,90
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
CaHB143

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

  • Zanddeeg 500 gram
  • Caisses bruin - ca. 20 stuks
  • Bavarois Framboos 100 gram
Omschrijving

**Let op! Om deze gebakjes te maken heb je wel rondoringen en blindbakbonen nodig!

Inhoud van het bakpakket voor 10 tartelettes:**
- 500 gram zanddeeg
- 100 gram bavarois Framboos - 25 cupcake cups
- evt. 1 wegwerp spuitzak middel

Optioneel:
- evt. 600g blindbakbonen
- evt. 10 rondoringen

Verder nog nodig:
- 170 gram roomboter
- 3/4e losgeklopt ei
- 250 ml slagroom + evt extra voor decoratie

Bereidingswijze:
1. Maak het zanddeeg volgens de aanwijzing op de verpakking. Verpak het in vershoudfolie en laat het tenminste 2 uur rusten.

2. Kneed het deeg kort door en rol het uit tot een plak van 5 mm dikte. Steek met behulp van een rondo ring 10 rondjes uit het deeg. Je zult deeg over houden. Dit kan je gebruiken voor extra tartelettes , koekjes of je kan het in de diepvries bewaren voor later.

3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop 10 rondo ringen klaar.

4. Rol nu met de deegroller nog lichtjes de plakjes deeg na zodat ze net iets groter worden. Let op, echt LICHTJES, minimaal dus. Prik met een vork gaatjes in het deeg en leg de plakjes in de ringen op de bakplaat. Strijk met je hand de cupcake papiertjes ‘glad’ en leg ze in de ringen op het deeg. Vul nu de bakjes met blindbakbonen. Bak de bodems op 170 graden onder en bovenwarmte in 15 minuten gaar en lichtbruin.

5. Laat ze wat afkoelen, verwijder het papiertje en de blindbakbonen. Controleer of je bodempjes echt gaar zijn. Als dat niet helemaal het geval is kan je ze nog kort (5 min max) nabakken op 170 graden. Nu zonder blindbakbonen.

6. Klop de slagroom stijf zonder suiker. Maak 50 gram mix voor bavaroise aan met 50-60 ml water en meng dit door de slagroom. Doe de bavaroise in een spuitzakje, knip een puntje af en vul je tartelettes. Zorg dat je net onder de rand blijft met je vulling. Zet de tartelettes in de koelkast om de bavaroise op te laten stijven.

7. Maak de overige 50 gram mix voor bavaroise aan met 75 ml water. Giet het mengsel door een theezeefje om zo eventuele klontjes en stukjes uit te zeven. Laat het mensel nu iets aandikken. Roer af en toe door. Houd het goed in de gaten, het moet niet te dik worden want dan kan je het niet meer verwerken. Als het mengsel jam dikte is kan je het het makkelijkst verwerken. Wanneer je te lang gewacht hebt en het is te dik geworden kan je het het HEEL kort op half vermogen in de magnetron iets verwarmen.

8. Strijk de gelei netjes over de bavaroise.

Decoreer naar eigen idee met toefjes slagroom, vers fruit of wat je maar wilt.
Eet smakelijk!

Op alle recepten en foto’s berust een copyright en zijn eigendom van Cookingathome.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder