Bakpakket Advocaat Vlaai

11,55

Excl. BTW: 10,60

Excl. BTW:
10,60
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
CaHB960

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

  • Gist 7 gram
  • Bavarois Advocaat 100 gram
  • Smeltchocolade Puur 55% 50g
  • Banketbakkersroom (bakvast) 100 gram
  • Vlaaienmix
Omschrijving

Inhoud van het bakpakket:
- 1 pak vlaaienmix
- 7 gram gist
- 100 gram bakvaste banketbakkersroom
- 100 gram advocaatbavarois
- 50 gram smeltchocolade Puur
- evt. 1 spuitzak Middel
- evt. 1 spuitzak Klein

Nodig van de supermarkt:

- 250 ml melk
- 500 ml slagroom + 250 ml voor de decoratie - Een klein beetje advocaat - Bakvorm ca. 28 cm. Zelf hebben we de 'Vlaaivorm Losse bodem 28cm' van Decora gebruikt (art. D070018)

  1. Kneed een deeg van 250 gram vlaaienmix met 90 ml water en 5 (!) gram droge gist. Laat dit 15 minuten rusten.
  2. Rol het deeg uit tot een dikte van ca. 4 mm. Bedek hiermee de ingevette bodem van een vlaai- of springvorm (28 cm doorsnee).
  3. Klop de banketbakkersroompoeder met 250 ml melk en vul hiermee de bodem. Bak de bodem in ca. 30 minuten op ca. 200 graden. Laat de bodem goed afkoelen.
  4. Klop 500 ml slagroom zonder suiker. Meng de advocaatbavarois met 125 ml water en spatel dit mengsel door de slagroom. Breng de bavarois wat bolvormig aan op de afgekoelde vlaaibodem. Laat opstijven in de koelkast.
  5. Strijk eventueel een dun laagje advocaat over de bavarois (randen vrijlaten).
  6. Klop 250 ml slagroom met 1 eetlepel suiker en garneer de rand van de taart hiermee.
  7. Smelt 50 gram chocola, schep dit in de spuitzak en maak sliertjes over de taart

Eet smakelijk!

ps: maak de taart minimaal 1 dag voor consumptie, na een dag zijn de smaken beter doortrokken en is de bodem smeuïger.

Op alle recepten en foto’s berust een copyright en zijn eigendom van Cookingathome.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder