Bakpakket Cosy Pear Pie

8,99

Excl. BTW: 8,25

Excl. BTW:
8,25
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
bakpakket-cosy-pear-pie

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

  • Zanddeeg 500 gram
  • Bavarois Peer 100 gram
  • Banketbakkersroom (bakvast) 100 gram
Omschrijving

Dit bakpakket kan op 2 verschillende manier gemaakt worden! Namelijk de 'makkelijke' variant en de 'moeilijke' variant.

Dat wil niet zeggen dat de moeilijke variant écht moeilijk is, maar hij is wel wat meer werk.

De inhoud voor het pakket is in beide gevallen gelijk:

  • 500 gram mix voor zanddeeg
  • 100 gram banketbakkersroom bakvast
  • 100 gram bavarois peer (voor dit recept gebruik je 50 gram)

Cosy Pear Pie van Cookingathome – (Stoof)peertjes taart!

Wat heb je nodig van de supermarkt voor ‘de makkelijke perentaart’: • 1 ei • 175 gram + een klontje ongezouten (room)boter/ margarine • 250 ml melk • 250 ml slagroom • 600 - 750 gram Conference peren • 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker • Springvorm van 24/26 cm doorsnee

Werkwijze ‘De makkelijke perentaart’:

  1. Kneed een soepel deeg van 500 gram zanddeegmix met 2/3e losgeklopt ei en 175 gram boter. Bekleed de bodem van de ingevette vorm met een lap deeg van ongeveer een halve centimeter dik. Bekleed nu de zijkanten zodat je een opstaande rand van ongeveer 4 cm hebt. Je zult iets deeg overhouden. Hiermee kan je evt. nog een paar koekjes maken. Bak deze op 175 graden (boven-onder warmte) voor ca. 12-15 minuten.
  2. Mix 100 gram mix voor banketbakkersroom met 250 ml melk of water voor ca. 2 minuten. Verdeel dit over de bodem van je taart.
  3. Schil de peren en snijd in kleine stukjes. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  4. Smelt het klontje boter in een koekenpan. Voeg de peertjes en de basterdsuiker toe en bak het geheel ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Schep de peertjes op de banketbakkersroom en bak vervolgens de taart in een uur goudbruin en gaar.
  5. Laat de taart volledig afkoelen.
  6. Klop 250 ml slagroom zonder suiker bijna stevig. Maak de 50 gram mix voor bavarois peer aan met 60 ml lauw water. Schep het mengsel voorzichtig door de slagroom. Hierbij gebruik je dus 50 gram, in de verpakking zit 100 gram. Dit kan je evt. later nog weer gebruiken voor een heerlijke dessert.
  7. Strijk de bavarois glad over de bovenkant van de taart.
  8. Decoreer de bovenkant met de decoratie.

Stoofperentaart

Wat heb je nodig van de supermarkt voor ‘De Stoofperentaart’: • 1 ei • 175 gram (room)boter/ margarine • 250 ml melk • 250 ml slagroom • 600 - 750 gram Gieser Wildeman peren (+ alle ingrediënten om stoofpeertjes te koken volgens je eigen favoriete stoofperenrecept) • Maizena, gelatine of allesbinder • Springvorm van 24/26 cm doorsnee

Werkwijze ‘Stoofperentaart’ : Dag 1:

  1. Kook de stoofpeertjes volgens eigen recept.
  2. Kneed een soepel deeg van 500 gram zanddeeg met 2/3e losgeklopt ei en 175 gram boter. Verpak dit in vershoudfolie en laat het een nacht rusten in de koelkast.

Dag 2:

  1. Haal het deeg een uur van te voren uit de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  3. Bekleed de bodem van de ingevette vorm met een lap deeg van ongeveer een halve centimeter dik. Bekleed nu de zijkanten zodat je een opstaande rand van ongeveer 4 cm hebt. Je zult iets deeg overhouden. Hiermee kan je evt. nog een paar koekjes maken. Bak deze op 175 graden (boven-onder warmte) voor ca. 12-15 minuten.
  4. Mix 100 gram mix voor banketbakkersroom met 250 ml melk of water voor ca. 2 minuten. Verdeel dit over de bodem van je taart.
  5. Bak de taart in een uur goudbruin en gaar. Laat de taart goed afkoelen.
  6. Kook je stoofpeertjes volgens eigen recept.
  7. Neem 200 ml vocht van de stoofperen. Bind het tot een gelei met behulp van een allesbinder, maïzena of gelatine. Volg hiervoor de aanwijzing op de verpakking.
  8. Snijd de stoofpeertjes evt. nog een keer door en verdeel ze dan over de taartbodem.
  9. Schenk de warme, vloeibare gelei over de peren. Laat de taart goed afkoelen voordat je verder gaat.
  10. Klop 250 ml slagroom zonder suiker bijna stevig. Maak de 50 gram mix voor bavarois peer aan met 60 ml lauw water. Schep het mengsel voorzichtig door de slagroom. Hierbij gebruik je dus 50 gram, in de verpakking zit 100 gram. Dit kan je evt. later nog weer gebruiken voor een heerlijke dessert.
  11. Spuit de bavarois in toefjes langs de rand van de taart.
Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder