Rondoringen per stuk

0,01

Excl. BTW: 0,01

Excl. BTW:
0,01
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Rondoringen

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

Omschrijving

Gesiliconeerde rondoringen
Klein:
Doorsnee: 60 mm
Hoogte: 30 mm

Middel:
Doorsnee 70 mm
Hoogte 30 mm.

Groot:
Doorsnee 80 mm
Hoogte 25 mm

De rondoringen worden per stuk verkocht.

Kunt u niet kiezen tussen de formaten? De rondoring van 70mm worden het meest verkocht

Spoel ze na gebruik af met lauw water en droog ze goed na. Nooit in de vaatwasmachine en gebruik geen afwasmiddel.

Wil je spiegeltaartjes maken en zoek je hier een bakvorm bij?
Bij de rondoring 7 cm hoort de bakvorm 'SF003' klein.
Bij de rondoring 8cm hoort de bakvorm 'SF002' groot.

Basisrecept Rondokoeken
Voor ca. 10 grote rondo’s of 14 middel rondo’s
Inhoud van het bakpakket:
- 500 gram mix voor zanddeeg
- 100 gram amandelspijs
- 100 gram banketbakkersroom bakvast

Wat heb je nodig van de supermarkt:
- 175 gram ongezouten roomboter

  • 1 ei
  • 250 ml melk

Bereidingswijze:
1. Maak een deeg van 500 gram zanddeeg, 175 gram ongezouten roomboter en 2/3e van 1 ei. Laat dit minstens 2 uur rusten in de koelkast, 24 uur is nog beter.

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven-onder warmte).
  2. Rol het deeg tot een dikte van 0,5 cm. Steek rondjes uit met de uitsteker en laat het in de rondoringen vallen. Heb je geen uitsteker? Maak voor de grote rondoringen (8cm) een rondje van 10 cm. Maak voor de middel rondoringen (7cm) een rondje van 9 cm.
  3. Vet de ringen evt. een beetje in, naar verloop van tijd is dit niet meer nodig door de siliconen binnenrand.
  4. Leg de deegplakjes in de rondoringen.
  5. Meet 250 ml melk af. Gebruik hiervan een paar eetlepels om te mengen met amandelsijs. Met de rest van de melk maak je de banketbakkersroom aan.
  6. Meng de banketbakkersroom met het amandelspijs. Verdeel dit mengsel over de rondokoeken.
  7. Bak de koeken op 175 graden in 25-30 minuten goudbruin. Nu is de bodem klaar. Hierna kan je ermee gaan variëren.

Rondokoeken met bavarois
Extra nodig:

  • 100 gram bavaroispoeder (smaak naar keus)
  • 500 ml slagroom

Bereidingswijze:

  • Klop 500 ml slagroom zonder suiker totdat het lobbig is.
  • Meng 100 gram bavaroispoeder met de aangegeven hoeveelheid water (zie verpakking).
  • Spatel dit mengsel door de slagroom.
  • Doe het in een spuitzak met spuitmondje (bijv. 1M of 2D) en spuit de koeken op.

Rondokoeken met noten caramel
Extra nodig:

  • 150 gram salted caramel
  • 300 gram ongezouten gemengde noten

Bereidingswijze:

  1. Bedek de bakplaat met bakpapier. Rooster de noten voor ca. 8 minuten op 150 graden in de oven.
  2. Smelt de caramel op 300 Watt in de magnetron/ au bain-marie en roer dit door de noten.
  3. Vul de rondokoeken met het noten-caramel mengsel.

Spiegelrondo’s
Extra nodig:

  • 100 gram bavaroispoeder (smaak naar keus)
  • 1 potje mirror glaze (kleur naar keus)
  • Siliconen bolletjes vorm middel of groot
  • 500 ml slagroom

Bereidingswijze:

  1. Klop 500 ml slagroom zonder suiker.
  2. Meng 100 gram bavaroispoeder met de aangegeven hoeveelheid water (zie verpakking). Spatel dit mengsel door de slagroom.
  3. Doe de bavarois in de siliconen bolletjes vorm. Laat dit een nacht bevriezen in de vriezer.
  4. Wil je meer dan 6 bolletjes? Als de bolletjes bevroren zijn kan je ze eruit halen en bewaren in een bakje in de vriezer. Zo kan je de mal opnieuw gebruiken voor de rest van de bavarois. Met 1 bakje bavarois kan je 10-12 bolletjes maken.
  5. Als de rondo's goed afgekoeld zijn en de bolletjes bevroren zijn kan je ze op de dag van gebruik opmaken. De bolletjes leg je op de rondo's.
  6. Schep een beetje mirror glaze uit het potje. Verwarm het kort op een lage stand in de magnetron zodat het wat vloeibaarder wordt. Halverwege kan je evt. een kleurstof toevoegen. Als het goed vloeibaar is kan je de spiegel over de bolletjes gieten. Een andere manier is om de bevroren bolletjes in de spiegel te dopen, op deze manier kan je de spiegel strakker opmaken. Decoreer naar eigen smaak!

Lemon-Meringue Rondo’s
Extra nodig:

  • 200 gram lemon curd
  • 100 gram mix voor schuimpjes
  • 3 grote appels
  • Suiker

Let op! Bij dit recept wordt de bodem anders gemaakt dan in het standaard recept!

  1. Volg stap 1 – 7 van het basis recept.
  2. Schil de appels en snijd ze in blokjes, meng 2 eetlepels suiker door de appels. Verdeel de appels over de rondokoeken.
  3. Bak de koeken op 175 graden in 25-30 minuten goudbruin.
  4. Bedek na afkoelen de rondokoeken met een laagje lemon curd.
  5. Mix 100 gram mix voor schuimpjes met 100 ml water en 150 gram suiker tot een stevig schuim.
  6. Spuit de schuim met een spuitzak op of verdeel het met lepel over de koeken.
  7. Brand de schuim voorzichtig met een creme brulee brander. De mix voor schuim is in principe klaar voor consumptie omdat er geen rauwe eieren aan toegevoegd zijn.

Rondokoeken met ganache
Extra nodig:
-
250 gram witte smeltchocolade

  • 125 ml slagroom
  • Naar wens: jam, fruitgelei

Bereidingswijze:

  1. Doe 250 gram smeltchocolade in een warmtebestendig schaaltje.
  2. Breng 125 ml slagroom aan de kook. Dit kan op het fornuis, maar ook in de magnetron gaat dit goed. Blijf wel goed roeren.
    3.Giet de warme slagroom over de chocolade en roer het totdat het helemaal gesmolten is. In eerste instantie is de ganache aan de gele kant. Dit trekt later bij. Eventueel kan je ook chocolade kleurstof toevoegen (dit is kleurstof die op olie basis is, i.p.v. water basis).
  3. Schep op de bodem een laagje jam of fruitgelei of een andere vulling naar wens
  4. Laat de ganache iets opstijven en giet het, met een flesje of lepel, in de koeken.
  5. Decoreer met een stukje fruit of choco-decoratie

Banoffee Rondokoeken
Extra nodig:
-
Bavarois caramel

  • Salted caramel
  • 500 ml slagroom
  • 1 of 2 bananen

Bereidingswijze:

  1. Klop 500 ml slagroom zonder suiker stijf.
  2. Meng 100 gram bavarois met 125 ml water. Spatel dit mengsel door de slagroom.
  3. Snijd de banaan in dunne plakjes en leg dit op de bodem van de rondokoeken.
  4. Verwarm de salted caramel kort in de magnetron zodat het vloeibaar wordt.
  5. Drizzle de helft van de caramel over de banaantjes.
  6. Spuit de bavarois op de koeken.
  7. Decoreer de koeken met een paar drizzles caramel.

Tip! Meng eens wat cacaopoeder door het zanddeeg om chocoladerondo’s te bakken, heerlijk met een toef bavarois bnaan, advocaat, caramel, hazelnoot of irish coffee!
Tip! Maak een beetje extra banketbakkersroom en vul hiermee de koek, decoreer met stukjes vers fruit.
Tip! Maak een heerlijk appelkoek door de koeken voor het bakken te vullen met appeltjes.
Tip! Maak de bodem van speculaasdeeg ipv zanddeeg en spuit ze op met een bijpassende bavarois (advocaat, banaan, caramel, mandarijn)
Tip: de rondoringen zijn ook geschikt om er 1-persoons hartige taartjes in te maken, heerlijk bij een kopje soep!
Tip! De rondoringen zijn ook leuk om te gebruiken voor een 1-persoons monchou- of bavaroistaartje. Je zet in dat geval bavaroisband rechtop in de ring. Daarna vul je de ring met een bodem van verkruimelde koekjes met boter gemengd. Hierop een laag monchouvulling of bavarois naar keuze. Daarna bedek je de bovenkant met vlaaivulling of vers fruit. Laat het een uurtje opstijven in de koelkast en verwijder dan de ring en het band!

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder