Cosy Apple Pie












Cosy Apple Pie

Inhoud van het bakpakket:
  • 375 gram mix voor appeltaart
  • 75 gram banketbakkersroom bakvast
  • 50 gram bavarois Abrikoos
  • Amaretto koekjes
  • Sprinkles

Wat heb je nodig van de supermarkt:
  • 1 ei
  • 130 gram + een klontje ongezouten (room)boter/ margarine
  • 185 ml melk
  • 250 ml ongeklopte slagroom
  • 600 - 750 gram appels
  • Kaneel naar smaak
  • 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
  • Springvorm van 24/26 cm doorsnee

Werkwijze:
  1. Kneed een soepel deeg van 375 gram appeltaartmix met 0,5 losgeklopt ei en 130 gram boter. Bekleed de bodem van de ingevette vorm met een lap deeg van ongeveer een halve centimeter dik. Bekleed nu de zijkanten zodat je een opstaande rand van ongeveer 4 cm hebt.
  2. Mix 75 gram mix voor banketbakkersroom met 185 ml melk of water voor ca. 2 minuten. Verdeel dit over de bodem van je taart.
  3. Verkruimel de amaretto koekjes in grove stukken en strooi deze over de banketbakkersroom.
  4. Schil de appels en snijd in stukjes. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  5. Smelt het klontje boter in een koekenpan. Voeg de appeltjes, de basterdsuiker en de kaneel naar smaak toe en bak het geheel ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Schep de appeltjes op de banketbakkersroom en bak vervolgens de taart in een uur goudbruin en gaar.
  6. Laat de taart volledig afkoelen.
  7. Klop 250 ml slagroom zonder suiker bijna stevig. Maak de 50 gram mix voor bavaroise aan met 60 ml lauw water. Schep het mengsel voorzichtig door de slagroom.
  8. Strijk de bavarois glad over de bovenkant van de taart.
  9. Decoreer de bovenkant met de sprinkles.
     
Tip! Je kan ook koekjes bakken van de appeltaartmix. Kneed 375 gram appeltaartmix met 130 gram boter en 0,5 ei. Steek vormpjes uit en bak ze op ca. 175 graden voor 12-15 min.
Tip! Je kan ook een dessertje maken van de bavarois. Volg de omschrijving en laat het opstijven in de koelkast.
Tip! Je kan ook ca. 4 puddingbroodjes maken van de banketbakkersroom!