Cosy Pear Pie van Cookingathome – (Stoof)peertjes taart!

Inhoud van het bakpakket:
  • 375 gram mix voor zanddeeg
  • 75 gram banketbakkersroom
  • 50 gram bavarois Peer
  • Sprinkles

Wat heb je nodig van de supermarkt voor ‘De makkelijke perentaart’:
  • 1 ei
  • 130 gram + een klontje ongezouten (room)boter/ margarine
  • 190 ml melk
  • 250 ml slagroom
  • 600 - 750 gram Conference peren
  • 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
  • Springvorm van 24/26 cm doorsnee

Werkwijze ‘De makkelijke perentaart’:
  1. Kneed een soepel deeg van 375 gram zanddeeg met 0,5 losgeklopt ei en 130 gram boter. Bekleed de bodem van de ingevette vorm met een lap deeg van ongeveer een halve centimeter dik. Bekleed nu de zijkanten zodat je een opstaande rand van ongeveer 4 cm hebt
  2. Mix 75 gram mix voor banketbakkersroom met 190 ml melk of water voor ca. 2 minuten. Verdeel dit over de bodem van je taart.
  3. Schil de peren en snijd in kleine stukjes. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  4. Smelt het klontje boter in een koekenpan. Voeg de peertjes en de basterdsuiker toe en bak het geheel ca. 5 minuten op middelhoog vuur. Schep de peertjes op de banketbakkersroom en bak vervolgens de taart in een uur goudbruin en gaar.
  5. Laat de taart volledig afkoelen.
  6. Klop 250 ml slagroom zonder suiker bijna stevig. Maak de 50 gram mix voor bavarois peer aan met 60 ml lauw water. Schep het mengsel voorzichtig door de slagroom.
  7. Strijk de bavarois glad over de bovenkant van de taart.
  8. Decoreer de bovenkant met de decoratie.








Stoofperentaart

Wat heb je nodig van de supermarkt voor ‘De Stoofperentaart’:
  • 1 ei
  • 130 gram (room)boter
  • 190 ml melk
  • 250 ml slagroom
  • 600 - 750 gram Gieser Wildeman peren (+ alle ingrediënten om stoofpeertjes te koken volgens je eigen favoriete stoofperenrecept)
  • Maizena, gelatine of allesbinder
  • Springvorm van 24/26 cm doorsnee

Werkwijze ‘Stoofperentaart’ :
Dag 1:
  1. Kook de stoofpeertjes volgens eigen recept.
  2. Kneed een soepel deeg van 375 gram zanddeeg met 0,5 losgeklopt ei en 130 gram boter. Verpak dit in vershoudfolie en laat het een nacht rusten in de koelkast.

Dag 2:
  1. Haal het deeg een uur van te voren uit de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  3. Bekleed de bodem van de ingevette vorm met een lap zanddeeg van ongeveer een halve centimeter dik. Bekleed nu de zijkanten zodat je een opstaande rand van ongeveer 4 cm hebt.
  4. Mix 75 gram mix voor banketbakkersroom met 190 ml melk of water voor ca. 2 minuten. Verdeel dit over de bodem van je taart.
  5. Bak de taart in een uur goudbruin en gaar. Laat de taart goed afkoelen.
  6. Neem 200 ml vocht van de stoofperen. Bind het tot een gelei met behulp van een allesbinder, maïzena of gelatine. Volg hiervoor de aanwijzing op de verpakking.
  7. Snijd de stoofpeertjes evt. nog een keer door en verdeel ze dan over de taartbodem.
  8. Schenk de warme, vloeibare gelei over de peren. Laat de taart goed afkoelen voordat je verder gaat.
  9. Klop 250 ml slagroom zonder suiker bijna stevig. Maak de 50 gram mix voor bavarois peer aan met 60 ml lauw water. Schep het mengsel voorzichtig door de slagroom.
  10. Spuit de bavarois in toefjes langs de rand van de taart.